Google ÇeviriÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google ÇeviriÇeviri tarafından desteklenmektedir

1973 yılında İstanbul’da doğdum. Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme, Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinin ardından University of Alberta Canada’ da yabancı dil eğitimimi tamamladım ve son olarak İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olarak “Sosyolog” ünvanını aldım.

KOÇLUK

KOÇLUK

Yaşamımızda daha iyiye ulaşmak için değişim ve gelişim yapmak, potansiyelimizi hayata geçirmek, daha verimli olup hayat kalitemizi arttırmamıza yardım eden bir sistemdir. Koç, hedeflerimize ulaşırken sorunun kaynağına değil , çözümüne odaklanarak neleri yapabileceğimizi bize gösterip kılavuzluk eden kişidir. Koçlar, kişilerin günlük yaşamlarında daha iyi yapmak istedikleri noktaları kişi ile birlikte belirler ve bu noktaya birlikte gitmek için bir yol haritası oluşturur. Bu yolculuk bir dizi planla devam eder ve Koç, insanı hedefine ulaştırmak için kişinin yanında yol arkadaşı olarak yeralır.

        YAŞAM KOÇLUĞU

  • Koçluğun hedeflerinden biri “bilmek ve yapmak” tır. Aradaki uçurumu daraltarak bir köprü kurmaktır. İnsanları değiştirmektir. Koçluk, şu an ile ilgilidir. Birlikte çalışırken yeni beceriler , davranışlar kazandırır. İnsanın “yapamıyorum” dediği şey aslında zihninde yapma eylemini netleştiremediğindendir. Yaşam koçluğu bu netliğin oluşumu için gerekli kaynakları harekete geçirip, karar verme sürecini hızlandırırken, yapabilirliğimizin farkındalığını arttıran bir süreçtir.

        YÖNETICI KOÇLUĞU

  • Öncelikle kişinin işyerindeki performansını geliştirmeye ve profesyonel gelişimine odaklanır. Böylece yönetici kendisiyle birlikte, ekibinin motivasyonunu arttırır, kurum sadakatini yükseltir ve ekibin sağlıklı, uzun vadeli çalışmasında etki yaratır.

       SATIŞ KOÇLUĞU

  • Satış bir kişinin diğerini ikna etmesi süreci değildir. Satış esnasında , satın alacak kişinin girdiği durum değişimlerini farketmek, müşterinin sözlerinin ardındakilerini anlayabilmek ve müşteri odaklı satış yapabilmek için koçluk becerilerinin kullanılması satışın sonlanması ve müşteri memnuniyetinin yakalanması için önemlidir.

         KARIYER KOÇLUĞU

  • İki şekilde çalışır, kişinin severek, yetenek ve becerilerini sergileyerek yapabileceği mesleği bulmasına yardımcı olmak ya da mevcut işinde daha verimli çalışmasını sağlayarak işinde ilerlemesine, terfi etmesine ve kariyerinin gelişmesine yardımcı olmak.

         EĞITIM KOÇLUĞU

  • Öğrencinin kendisini tanıması, güçlü yönlerinin farkına varması, kaynaklarını daha verimli kullanabilmesi ve düşünme sisteminin olumlu yönde gelişimi için bir eylem planı oluşturmasına yardımcı olur. Hedeflerini doğru koymasına ve bu hedeflere ulaşmak için adım atmasını sağlar.

         AILE VE İLIŞKI KOÇLUĞU

  • Kişinin aile içinde ve yaşamın tüm alanlarında kurduğu ilişkileri geliştirmesini sağlar. Bunun için öncelikle kişinin iletişim becerilerinin geliştirilmesi esastır. Bunun gelişmesi için rehberlik eder. Öncelik kişinin aile ve iş yaşamındaki ilişkilerdedir. Çiftler arasında ya da aile içinde oluşmuş iletişim problemlerinde gerektiğinde her iki tarafın beklentileri belirlendikten sonra çözüm üretilir.